Över 100 ungdomar från Anpassad skola provar idrotter ihop

För första gången någonsin anordnas Blekinge Parasport Camp i Karlskrona. Den 8 februari kommer 120 ungdomar mellan 7-20 år och 70 vuxna till Arena Rosenholm för att prova på olika idrotter under en hel skoldag.

Initiativet är ett samarbete mellan RF-SISU Blekinge, Karlskrona 3H, Parasport Blekinge och Karlskrona kommun.

Alla har rätt till idrott! RF-SISU har fått i uppdrag av idrottsrörelsen att stödja och samordna föreningar, så att personer med funktionsnedsättning kan få bättre förutsättningar att bli inkluderade. Genom samverkan, engagemang och uthållighet kan vi tillsammans skapa något riktigt bra här i Karlskrona och i Blekinge, säger Per-Henrik Linderson, idrottskonsulent på RF-SISU Blekinge.

                           

Under dagen delas Arena Rosenholm in i fyra olika zoner, där många av kommunens föreningar är med och visar upp sin idrott. Det som eleverna ska få prova är skytte, judo, boxning, styrkelyft, boccia, gymnastik, dans, innebandy, tennis, handboll, curling och bordtennis.

Det här är viktigt för eleverna som förhoppningsvis hittar en aktivitet och på så sätt får träna och känna gemenskap. Men det är även viktigt för föreningarna som får träna på att ta emot målgruppen på ett bra sätt, säger Elina Åkesson Waldén, projektledare Meningsfull fritid på Karlskrona 3H.

Generellt har det varit svårt för unga som lever med en funktionsvariation och hitta en idrott och en förening som kan möta deras behov och där de kan känna sig trygga utifrån sina egna förutsättningar. Men det är på väg att vända och Blekinge Parasport Camp Karlskrona är ytterligare ett sätt att visa upp utbudet som finns för ungdomarna och att stärka föreningarna.

Det är så spännande att samarbeta med alla engagerad personer. Det känns fint att vi har fått till alla möten mellan föreningar, ungdomar med en funktionsnedsättning och att vi har kunnat ordna den här dagen, säger Teresia Westerholm, studie- och yrkesvägledare på Anpassad skola i Karlskrona.

Blekinge Parasport Camp är en del av Idrottsveckan som arrangeras av RF-SISU Blekinge varje år. Den kan du läsa mer om här.

Har du frågor kring Blekinge Parasport Camp Karlskrona går det bra att kontakta Elina Åkesson Waldén från K3H på 073-4167443 eller Per-Henrik Linderson från RF-SISU Blekinge på 0768-820855.

Fotograf till handbollsbilderna är Håkan Erwing. De andra bilderna kommer från Blekinge Parasport Camp Sölvesborg. 

Scroll to top