Börje 75 år: Nu förstår jag att det inte bara är jag som känner mig ensam

Många var förväntansfulla och lite nervösa när det var dags för välkomstträff. En av de som är med i Team Senior är Börje Håkansson som är 75 år och som förlorade sin fru för tre år sedan.

– Det blir bra för mig att träffa lite folk. När jag är här och hör de andra berätta om sig själva förstår jag att jag inte är själv om att vara ensam, säger Börje.

Även 71 åriga Eva Jakobsson har förlorat sin livspartner. Hon har en hel del att göra med att bland annat passa barnbarn och ta hand om hunden, men nu är hon redo att träffa nya bekantskaper.

– Jag ser fram emot att dela upplevelser med andra. Jag är bra på att fylla min tid med saker att göra, men det kan vara tufft att göra vissa saker själv, säger Eva.

Första aktiviteten var träning på Friskis och Svettis och nu fortsätter programmet med olika aktiviteter inom kultur och rörelse, samtidigt som deltagarna får lära sig mer om hälsa och hälsosamt åldrande.

Team Senior är ett initiativ av Karlskrona kommun som projektleds av föreningen K3H. Projektledare är Anne Berglund, och hennes känsla efter den första träffen med deltagarna är positiv.

– Jag kan inte minnas när jag hade en så här varm känsla i kroppen senast. Jag är djupt imponerad över alla deltagare, det är väldigt modigt av dem att vara här, säger Anne.

 

Läs mer om Team Senior och ansök om att vara med här

Scroll to top