Frida hittade glädjen i ridningen med hjälp av Meningsfull fritid

Projektet Meningsfull fritid för funktionsvarierade har kommit igång på allvar. Projektledaren Elina Åkesson Waldén har fått kontakt med flera unga tjejer som vill ha stöd med att hitta något att göra på sin fritid.

En av tjejerna är Frida Kruse och hon var sugen att prova på ridning. Med stor hjälp av Matilda Petersson på Ronneby Horse Center kunde Frida få möjlighet att prova på att rida och det blev succé. Hon tyckte om det så mycket att hon nu är anmäld i en grupp som ska rida en gång i veckan. Tack Matilda för ditt engagemang.

– Vi är jätteglada över att få vara med och göra skillnad för personer som vanligtvis har det lite svårare att skapa sig en fritidsrepertoar och något att göra på sin lediga tid, säger Elina Åkesson Waldén.

Projektet Meningsfull fritid arbetar individanpassat och utgår från vad deltagaren själv vill. Vi vill gärna skapa möjligheter för deltagarna som inte har funnits tidigare. Vi arbetar också med att skapa samarbeten med flera olika aktörer. Vi gör det dels för att hitta deltagare till projektet, dels för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för de som är med.

Enligt en rapport från Folkhälsomyndigheten har vår målgrupp svårare att hitta fritidsaktiviteter och det gör också att den här gruppen generellt mår sämre än andra. Därför känns det väldigt fint att vara på gång och att vi har gjort ett stort första framsteg.

Är du intresserad eller känner du någon som skulle gynnas av projektet. Kontakta Elina på elina@k3h.se

1 Comment

  1. […] Läs om deltagaren Frida som hittade ridningen […]

Comments are closed.

Scroll to top